Aktualne i općedruštvene teme približavamo sugrađanima

Fokus je bio na tome koliko je važno samopouzdanje, stav, sigurnost, iskrenost, otvorenost, motivacija, inspiracija, odgovornost, nježnost i unutarnja snaga, kako komunikacijske vještine i ljubav prema samome sebi, ali ne egoistična, mogu pomoći kod pronalaska posla ili samozapošljavanja.

Jučer je za sve zainteresirane u sklopu „Mjeseca hrvatske knjige“ u dugoreškoj gradskoj vijećnici organizirao predstavljanje knjige „ 10 dana- putovanje koje mijenja život“, književnice, motivacijske govornice i liderice koja je svoje vještine „izbrusila“ u Americi, Kristinom Bulešić.

Bulešić je ujedno i predsjednica HNS-a Pule i članica predsjedništva HNS-a Istre te članica predsjedništva nacionalne Ženske inicijative stranke. Svestrana Bulešić ujedno je i trenerica „heal your life“ koju provodi po metodi i filozofiji Louise Hay, osnivačica i predsjednica udruge Inspiracija te nositeljica licencije Business caffe Istra, koja među ostalim u raznim kompanijama i jedinicama lokalne uprave i samouprave predaje komunikacijske i liderske vještine te međuljudske odnose i timski rad.

Upravo je Kristina Bulešić zbog svojih znanja i kompetencija pozvana da našim sugrađanima, koji su se na jučerašnjm književnom događaju pojavili u zaista velikom broju, usudimo se vjerovati, pomogla da u sebi pronađu onu pokretačku snagu i strast i da budu ono što jesu. Jer ona je osoba koja će svakoga motivirati da povjeruje u sebe i izjavu „Sve, ali baš sve je moguće“

Gost večeri bio je književnik Željko Mavretić koji se je kritički osvrnuo na slabu čitanost, pogotovo knjiga u našem društvu. Zalaže se isto tako za čitanje knjiga, ali knjiga kao predmeta, a ne čitanje u digitalnom obliku. Za kolegicu Bulešić imao je samo riječi hvale kao i za njezinu knjigu, koja se može smatrati bestseller.

Gotovo jednako zanimljivo bilo je i predavanje na temu „Stav i samopouzdanje kod zapošljavanja mladih“, koje je prvenstveno bilo namijenjeno nezaposlenim osobama, bez obzira na godine starosti i vrijeme trajanja nezaposlenosti.

Fokus je bio na tome koliko je važno samopouzdanje, stav, sigurnost, iskrenost, otvorenost, motivacija, inspiracija, odgovornost, nježnost i unutarnja snaga, kako komunikacijske vještine i ljubav prema samome sebi, ali ne egoistična, mogu pomoći kod pronalaska posla ili samozapošljavanja. A da bi sve spomenuto pomoglo nezaposlenim osobama u našem gradu, potrebno je održavati radionice na kojima se treba otvoreno razgovarati upravo o ovim elementima, koje će dugoreški HNS-a sigurno u budućnosti organizirati.

Dugoreški HNS radi na tome da bez obzira na pripadnost pojedinoj stranci od naših aktivnosti svi imaju koristi, a posebno radimo na tome da aktualne i općedruštvene teme približimo javnosti.

Vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *