Izbori za Europski parlament

Dragi građani, HNS-ovci, prijatelji, simpatizeri, hvala vam na odazivu na izbore za Europski parlament i hvala svima koji su svoj glas dali HNS-u, najjačoj liberalnoj stranci u zemlji. HNS je na ovim izborima ostvario dosad najbolji rezultat na izborima za Europski parlament.

▶️ 2013. godine – 8.687
▶️ 2014. godine – 18.105
▶️ 2019. godine – 27.958

HNS je dokazao da je najjača stranka građansko-liberalnog centra u zemlji i to unatoč očitim trendovima, koji ukazuju da tradicionalne stranke imaju sve manju potporu, dok istodobno raste podrška novim pojedincima i strankama.

• HNS – 27.958
• START – 21.774
• IDS – 21.228
• PAMETNO I UNIJA KVARNERA – 15.074
• GLAS – 7.117
• REFORMISTI – 5.972
• HSLS – 5.876

No, u HNS-u smatramo da je krajnje vrijeme da liberalna scena u Hrvatskoj osvijesti činjenicu da moramo ostaviti osobne taštine po strani i u budućnosti nastupati zajedno. Upravo je na liberalima odgovornost da se suprotstavi populistima opasnih namjera i krajnjoj desnici, koji su u očiglednom porastu.

Tvrdili smo to prije šest mjeseci kada smo kao najveća stranka građansko-liberalnog centra osjećali da je upravo na HNS-u odgovornost pozvati na ujedinjenje.

Tvrdimo to i danas. Sve stranke građansko-liberalnog centra u zemlji prema rezultatima ovih izbora zajedno su prikupile preko 100.000 glasova. Uvjereni smo da je recept za uspjeh i napredak društva kao i borba za otvoreno i tolerantno društvo – upravo okrupnjavanje liberalne scene.

HNS nastavlja raditi na tome i već danas krećemo s pripremama za sve nadolazeće izbore na kojima ćemo dostaviti još bolje rezultate nego danas. I isto tako, i dalje pružamo ruku suradnje svim liberalima u zemlji!#samonaprijed

Vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *