Književna večer uz glazbu i predstavljanje knjige “Japodinine muke ” autorice Ivane Delač

Ženska inicijativa Gradske organizacije Hrvatske narodne stranke Duga Resa, predvođena predsjednicom Elvirom Radočaj, organiziraju književnu večer uz glazbu i predstavljanje knjige “Japodinine muke ” autorice Ivane Delač koje će se održati u četvrtak 5. prosinca 2019. godine u 18:00 sati u Dugoj Resi, Gradska vijećnica, Trg sv. Jurja 1.

Gošća književne večeri biti će Ana Jembrek, autorica popularnog književnog bloga Knjige su moj svijet (https://knjigesumojsvijet.com/) čija je recenzija Japodininih muka dovela do svojevrsnog “booma” romana na društvenim mrežama.

Japodinine muke: Japodina von Reinhardt doživljava krizu srednjih godina i do grla je u dugovima. S tvornicom koju je preuzela nakon očeve smrti odlučila je uspjeti. No, to nije nimalo lako jer okolina gleda s neodobravanjem na snažnu ženu koja vodi vlastiti posao. I zato u nastojanju da vrati dugove i namiri plaće svojim radnicima neće prezati ni od čega. Otići će na Veliku izložbu izuma i tamo se susresti s Teslinim električnim čudom. Potpisat će gotovo faustovski ugovor s jednim industrijalcem čija je moralnost dvojbena, ali novčanik podeblji. Koliko god željela pobjeći od svoje turobne stvarnosti u cvatuću romansu s mladim gospodinom iz Rijeke, Japodina će se do zadnjih snaga boriti za svoju tvornicu protiv vjerovnika, nezadovoljnih štrajkaša, Rusa sumnjivih namjera te vlastitih strahova i dubokih moralnih dvojbi.

Vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *