Okrugli stol na temu: „Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja“

MLADI Hrvatske narodne stranke Duge Rese, dana 27. veljače 2020. godine, organizirali su Okrugli stol na temu „Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja“ na kojem je uz predsjednicu Barbaru Perušić i članove Mladih sudjelovao gospodin Dražen Benković, predsjednik Gradske organizacije HNS-a Duge Rese i gospodin Ivan Delić, diplomirani pedagog-socijalni psiholog iz Obiteljskog centra Karlovac.

Okruglim stolom željelo se upozoriti kako je vršnjačko nasilje važno prepoznati na vrijeme te pružiti pomoć i podršku djeci koja ga trpe. Osim toga, djeci koja su sklona nasilnom ponašanju također treba pomoći u cilju uspostavljanja učinkovitog sustava zaštite prava i dobrobiti svakog djeteta.

Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja treba biti podsjetnik i ohrabrenje svima koji su zlostavljani, koji doživljavaju bilo koji oblik nasilja da skupe hrabrost i prijave nasilnike. Mi odrasli trebamo biti modeli tolerancije, ali i podrška djeci i mladima na njihovom putu odrastanja i svojim djelovanjem osigurati svakom djetetu pravo na sigurno i poticajno okruženje u zajednici,  podsjećaju Mladi HNS-a Duga Rese.

Od iznimne je važnosti sustavna provedba preventivnih aktivnosti usmjerenih razvoju socijalnih i emocionalnih vještina te podizanju svijesti i znanja o pojavi vršnjačkog nasilja.

Upravo zato svi zajedno moramo reći #NasiljePrestajeOvdje.

Vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *