PROSLAVIMO DAN ŽENA ZAJEDNO!

Interesni odbor Ženske inicijative HNS-a Duge Rese povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena organizirao je laganu hodnju na Vinicu uz zajedničko ugodno druženje i okrijepu (grah s kobsicama i piće).

Hodnji su se pridružili sugrađanke i sugrađani te time sudjelovali u obilježavanju tako važnog dana te ženama pružili potporu u ostvarivanju njihovih prava i odali počast svim onim ženama iz proteklog vremena zaslužnim za današnji položaj žena u društvu.

Dan žena je dan slavlja, ali i otpora i borbe za sve one obespravljene i ranjive društvene skupine. Bitka za bolji svijet nema ni rod ni spol, zbog toga pozivamo i muškarce da nam daju podršku u nastojanjima da ovo društvo učinimo ravnopravnijim, pravednijim, tolerantnijim i ugodnijim za život svih nas.

– Jedan od ciljeva Ženske inicijative HNS-a je sudjelovati i pomoći u izjednačavaju šansi žena i muškaraca u obrazovnju, zapošljavanju i obavljanju javnih poslova, te zauzimanju za ravnopravne odnose na tržištu rada. Iako živimo u 21. stoljeću žene su još uvijek manje zastupljene na upravljačkim mjestima i manje su plaćene od muškaraca. Međunarodni dan žena je prilika da naglasimo i osvijestimo ulogu žena u društvu i da ih ohrabrimo u njihovom nastojanju da zauzmu ravnopravni položaj u društvu s muškarcima jer one to mogu – izjavila je predsjednica Odbora ženske inicijative HNS-a Elvira Radočaj.   

Zahvaljujemo se Udruzi matice umirovljenika, kao i svim sugrađanima koji su nam se pridružili u obilježavanju Dana žena.

Također se zahvaljujemo svim članicama Ženske inicijative HNS-a Duge Rese koje su svojim trudom, radom i voljom pomogle u realizaciji obilježavanja Dana žena.

Stajala je usred oluje. I kad vjetar nije bio pogodan, ona je prilagodila svoja jedra“ – Elizabeth Edwardes

Vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *