URUČENA DONACIJA POVODOM BLAGDANA SV. NIKOLE ŽENSKOJ GRUPI KARLOVAC „KORAK“

Gradska organizacije Hrvatske narodne stranke Duge Rese, zajedno sa članicama Ženske inicijative te Mladih HNS-a, dana 04. prosinca 2020. godine uz pridržavanje epidemioloških mjera uručila je donaciju povodom blagdana Sv. Nikole Ženskoj grupi Karlovac “Korak” koja brine za  žene i djecu žrtve nasilja u obitelji.

Donacija ukljućuje veću količinu hrane, najosnovnije higijenske potrepštine, voće, poklon pakete za najmlađe, i dr. za što se iskreno nadamo da će ih razveseliti.

Donaciju su predale predsjednica Ženske inicijative HNS-a Duge Rese Elvira Radočaj i predsjednica Mladih HNS-a Duge Rese Barbara Perušić.

– Ženska inicijativa HNS-a Duge Rese izuzetno cijeni i podupire predan, nesebičan rad Udruge. Želja nam je da žrtvama, zbog situacije koja ih je snašla zajedno s djecom, barem malo olakšamo boravak u sigurnoj kući te da se s lakoćom i bez straha što prije vrate životu bez nasilja. Od srca hvala svim članicama Ženske inicijative HNS-a Duge Rese, Mladima HNS-a Duge Rese, Predsjedništvu GO HNS-a Duge Rese i svima koji su sudjelovali u donaciji. – istaknula je Elvira Radočaj.

Nasilje se ne smije tolerirati. Žrtvama nasilja mora se sustavno urediti pružanje svakog oblika pomoći, od psihološke, financijske do stambene. Mi kao društvo imamo odgovornost i obvezu boriti se protiv svih vrsta nasilja. Cijelo društvo treba raditi na senzibiliziranju, edukaciji i prevenciji kako spriječiti nasilje i pomoći zlostavljanim ženama. To zasigurno nije lako i nije jednostavno, ali je nužno. Treba osvijestiti kod žrtve da nasilnika mora prijaviti, a na nama je kao pojedincima, javnim osobama, društvu, da učinimo sve kako bi nasilnik bio primjereno kažnjen, a žrtva živjela bez straha. Jedan od značajnijih koraka su izmjene Kaznenog zakona u smislu strožih sankcija i bržeg procesuiranja nasilja nad ženama, djecom i u obitelji.

– Ženska grupa Karlovac „Korak“ sebe vidi kao stabilnog, samostalnog, neovisnog i važnog partnera državnih institucija u području rješavanja problematike nasilja, ostvarivanja ravnopravnosti spolova i jednakih mogućnosti za žene i muškarce.  Naše ciljane skupine kojima pomažemo su žene i djeca žrtve nasilja u obitelji, osobe u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, nezaposlene osobe i osobe starije životne dobi. Udruga je neprofitna organizacija koja se financira isključivo preko projekata i programa. Izvori financiranja nisu u potpunosti dostatni pa redovito kontaktiramo sve one koji mogu i žele na bilo koji način pomoći našem radu, bilo financijski ili na neki drugi prigodan način.

Djelatnice našeg Skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji se trude na sve načine boravak korisnicama i njihovoj djeci učine što ugodnijim i kvalitetnijim.

Izuzetno nam je drago što ste naš rad prepoznali, puno nam znači kada nam se donatori samoinicijativno jave i ponude pomoć. U ovo predblagdansko vrijeme i dane poput ovih u kojima su djeca na prvome mjestu pomoć je više nego potrebna….no mi Vas i Vašu podršku trebamo svaki dan u godini, da dijelite naše vrijednosti za koje se zalažemo istinski, sa vjerom da možemo napraviti promjene u društvu u korist onih koji su najranjiviji. U ovo izazovno vrijeme je još teža situacija a samim time naš rad izazovniji. Nadam se da ćemo i ubuduće kvalitetno surađivati i zahvaljujemo Vam  na donaciji za naše korisnike, – naglasila je Dragnina Mandić-Jakšić, voditeljica skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji.

Predaju donacije podržao je i predsjednik GO HNS-a Duge Rese Dražen Benković.– Ženska inicijativa i Mladi HNS-a ovom donacijom, koju je podržalo Predsjedništvo GO HNS-a Duge Rese, želi ukazati na problematiku obiteljskog nasilja. Hrvatska narodna stranka ne tolerira i osuđuje svaki oblik nasilja nad ženama (kao posebno ugroženoj kategoriji) i djecom bilo da se radi o fizičkom, psihološkom ili financijskom. Polazimo od temeljne odrednice da je sloboda pojedinca najviša vrijednost.  Želim se zahvaliti , voditeljici skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji gospođi Dragnini Mandić-Jakšić i djelatnicama Skloništa na njihovoj požrtvovnosti i radu sa žrtvama obiteljskog nasilja. GO HNS-a Duge Rese nastavlja dalje sa svojim radom i ostvarivanjem svojeg zacrtanog Plana rada. Članice i članovi HNS-a nastavljaju predano raditi i ubuduće sudjelovati u ovakvim i sličnim akcijama. – rekao je Benković.

Vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *