SAVKA DABČEVIĆ-KUČAR 06.12.1923.- 06.08.2009.

🧡

Savka Dabčević-Kučar napustila nas je prije 14 godina, ali iza sebe je ostavila duboko urezan trag u hrvatskoj povijesti. Njen značaj do danas nije poljuljan upravo zbog jasnih i argumentiranih stavova, karakternog i časnog zalaganja za ideje koje je zastupala i to politikom visokih moralnih i etičkih vrijednosti te uvijek u službi i za dobrobit svih građana. Bila je političarka ispred svog vremena, a cijeli njen život poruka da politika može i mora biti časna profesija. Savka Dabčević-Kučar istinska je heroina Hrvatskog proljeća čija vizija Hrvatske kao gospodarski jake i razvijene zemlje, bez podjela i u kojoj su svi jednaki pred zakonom, je ono čemu težimo svih ovih godina i za što želimo da bude ključ budućeg političkog djelovanja svakog pojedinca koji se uključuje u politiku. Ponosni smo što smo je imali!

🧡

Njena energija i čvrsti stavovi svima su nam poticaj da ne gledamo pasivno što će se dogoditi, već da donosimo promjene i činimo više za bolju Hrvatsku.

🧡

U spomen na našu heroinu delegacija HNS-a predvođena v.d. predsjednikom Mirko Korotaj – za našu Cesticu položila je vijenac i zapalila svijeće na njenom posljednjem počivalištu.

Vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *