Sastanak KroNetza, Mreža hrvatskih liberalnih lokalnih političara u Opatiji

Tema: „Planiranje grada i infrastrukturni projekti“

Sastanak KroNetza, Mreža hrvatskih liberalnih lokalnih političara, na temu „Planiranje grada i infrastrukturni projekti“, organizirano je u Opatiji (Hotel Bristol, Titova 108) u vremenu od 25. do 27. kolovoza 2023. godine sukladno Programu.

Moderacija je bila od Dušana Dinić, FNF Projektmanager Srbija i Hrvatska, a referent je bio Marin Račić, vijećnik u Skupštini grada Rijeke. Na seminaru su sudjelovali članovi stranaka i to:

  • HSLS 5 članova
  • CENTAR 6 članova
  • IDS 3 člana
  • HNS 1 član

Prvi dan je bilo predstavljanje programa i učesnika. Predstavljanje gradova iz kojih sudionici dolaze. Komentari Marina Račića i međusobni razgovori učesnika.

Drugi dan počeo je sa uvodom u arhitekturu gradova, i u problematiku infrastrukturnog Planiranja (primeri iz Rijeke). Razgovaralo se i o Projektu centra Rijeke kao jedinstvene pješačke zone: „Tunel ispod rive“. Izlaganje (prezentacija) je održao Marin Račić, vijećnik u Skupštini grada Rijeke. Poslijepodne je bilo razgledavanje Grada Rijeke sa mora, vožnjom broda iz Opatije i sa kopna razgledavanje/šetnja Rijekom, vodio nas je Marin Račić. Povratkom u Opatiju izvršila se je podjela zadataka i formiranje radnih grupa.

Treći dan se je radilo u radnim grupama, a tema je bila „Kako promijeniti naš grad?“. Svaka radana grupa je po izradi prezentirala svoj rad. Bile su tri grupe i kako promjeniti tri grada (Pula, Split i Zagreb). Nakon svakog izlaganja i prezentacije razvila se je diskusija učesnika i komentar Marina Račića koji je i vodio temu.

Završnu riječ dao je Dušan Dinić, FNF Projektmanager Srbija i Hrvatska i najavio nove teme za naredne susrete kroNetza i izrada upitnika za regionalni susret u studenome – izrada zajedničkih projekata sa kolegama iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *